HUNDETRÆNING I GRØNNEMOSE PÅ FYN
Erfaring og uddannelse
Hvem er jeg?
Velkommen til Grønnemose Hundetræning! Mit navn er Louise Andrea Hessellund, og jeg tilbyder træning for alle familiehunde i Grønnemose på Fyn. Jeg er uddannet Eksamineret Hundeadfærdsinstruktør hos Rie Ravn – Center for Hundeadfærd i 2020. Uddannelsen er bygget op i 3 semestre af hvert ½ års varighed, hvor der både indgår teori og praktik.
I efteråret 2023 indgik jeg samarbejde med Ofelia Gårdbutik i Blommenslyst, så nu er der mulighed for at træne hos mig både i Grønnemose og i Blommenslyst.
Jeg elsker at blive ved med at udvikle mig. Derfor startede jeg i august 2022 på Osteopati til hund uddannelsen hos Rie Ravn – Center for Hundeadfærd. Planen er, at jeg er færdig som osteopat til hund i sommeren 2024.
Herefter forstiller jeg mig at tage en uddannelse indenfor ernæring til hund. Og hvem ved, hvad der derefter skal på cv’et.
Privat bor jeg sammen med min kæreste og vores 2 dejlige samojeder. Jeg er uddannet Cand.Scient. i Idræt og Sundhed fra SDU i 2014. Til daglig arbejder jeg som handicaphjælper hos en pige i Vejle, der i 2018 blev tetraplegiker (lam fra brystet og ned).
Af emner har jeg bl.a. gennemgået:
- Ulven
- Flokopbygning
- Drifter og instinkter
- Sanser
- Lederskab
- Hundesprog
- Stress og smerte
- Udviklingsfaser
- Angst og aggressivitet
- Anatomi og fysiologi
- Ernæring
- Socialisering
- Racekendskab
- Indlæringsprincipper
- Basale adfærdsproblemer
- Instruktørarbejde
“Jeg arbejder ud fra positive og bløde værdier, hvilket betyder ingen straf, vold eller tvang i træningen. Jeg tror på, at dette styrker samarbejdet og tilliden mellem hund og ejer.”
– LOUISE ANDREA HESSELLUND
GRØNNEMOSE HUNDETRÆNING
Lær din hund at kende
Jeg arbejder ud fra den enkelte hund og kigger på bl.a. race, alder, historik og ejer, når jeg hjælper hund og ejer til et godt samarbejde. Hunde kan ikke trænes og behandles ens. Det er derfor nødvendigt at kigge på helheden. Når en ejer har svært ved at få en øvelse til at fungere, mens sidemanden får samme øvelse til at se legende let ud, kan det være små justeringer, der gør, at alle opnår samme succesoplevelse.
Mennesket har avlet op imod 300 forskellige racer, fordi vi ville tydeliggøre specifikke egenskaber hos hundene – så kan vi heller ikke
have en forventning om, at alle racer kan være lige dygtige til alle de samme ting. I menneskets verden har en IT-specialist jo heller ikke de samme kompetencer som en kirurg eller en mekaniker.
Derfor gør jeg et stort nummer ud af, at man skal kende sin hund, hvilken racegruppe den tilhører og hvilke styrker og svagheder, den måtte have. Herefter får man ofte en større forståelse for sin egen hund og for andres.